Покрајински одбор СПС Војводина
ДАНАС ПОЧИЊЕМО!

„Ово је наш први радни састанак. Поделићемо задатке које треба да испунимо пре избора који се на свим нивоима очекују у марту следеће године. Наш нови састанак биће у другој половини новембра у Српском народном позоришту када ћемо обележити почетак рада Покрајинског одбора СПС и разговарати о реализацији задатака које данас договоримо. На том састанку придружиће нам се и председник СПС-а Ивица Дачић. Другови социјалисти, са данашњим даном почињемо изборну кампању!“ Овако је састанак са председницима и секретарима месних организација, председницима одбора СПС, одборницима у локалним скупштинама, републичким и покрајинским посланицима из Војводине почео председник Покрајинског одбора СПС у Војводини Душан Бајатовић.

ПОЧИЊЕМО КАМПАЊУ ПРВОГ НОВЕМБРА!

Ово је на почетку састанака на нивоу шест окружних одбора СПС у Војводини председницима и секретарима општинских, градских и окружних одбора рекао председник ПО СПС у Војводини Душан Бајатовић. Састанци су одржани 28, 29. септембра као и 1. октобра 2019. године.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГОДИШЊИЦЕ „ОЛУЈЕ“

Код манастира Крушедол синоћ је одржан парастос и сећање на страдале и протеране Србе у „Олуји“ - војној акцији Хрватске 1995. године. У тој акцији 250 хиљада је протерано са вековних огњишта, 1084 је убијено, а 777 Срба се воде као нестали. Као и претходних година, чланови Социјалистичке партије Србије придружили су се грађанима, а било их је више десетина хиљада синоћ.

Делегација Социјалистичке омладине Србије у Војводини

Делегација Социјалистичке омладине Србије у Војводини, секретар Стефан Томовић, потпредседник Андрија Поповић и члан ИС Милица Стојановић, положила је венац на споменик посвећен палим борцима у Доњој Трнови, у подножју планине Мајевице у Републици Српској.

Бечејски социјалисти обележили  Дан Социјалистичке партије Србије

Вечерас су и бечејски социјалисти обележили Дан Социјалистичке партије Србије. Све присутне поздравио је председник Општинског одбора др Војислав Блажин. Са нашим члановима у Бечеју, на 29 година активног учешћа СПС-а на политичкој сцени наше земље, подсетили су се и потпредседник ПО СПС у Војводини Марко Ровчанин и председник Покрајинског и секретар Републичког савета Социјалистичке омладине Борис Новаковић.

ДАНАШЊА СЕДНИЦА ГЛАВНОГ ОДБОРА ЈЕ ПРИПРЕМА ЗА СЕДНИЦУ У СЕПТЕМБРУ - НАШ ЦИЉ НА СЛЕДЕЋИМ ИЗБОРИМА ПОЛА МИЛИОНА ГЛАСОВА

„За Дан Социјалистичке партије Србије, 17. јула, био сам у Сједињеним Америчким Државама и зато ће данашња седница Главног одбора бити посвећена томе и нашем раду и постојању на политичкој сцени Србије већ 29 година. То ће бити и припремна седница за седницу Главног одбора у септембру, када ће бити конституисани сви органи партије. Дакле, да направимо најбољи могући план како бисмо спремно ушли у изборе који су следеће године и остварили што бољи резултат за нашу партију и за Србију. За то нам је потребна боља организација и то морамо да постигнемо“

ДАН СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРБИЈЕ

Вечерас су социјалисти у Руми обележили Дан СПС-а. Окупљене је поздравио домаћин, председник румског општинског одбора Владимир Малетић, а у име Покрајинског одбора присутнима се обратио секретар Извршног одбора Покрајинског одбора СПС у Војводини Иван Ђоковић.

ОТВОРЕНА РАВНОСЕЛСКА ФИЈАКЕРИЈАДА

Ове године нешто раније, него уобичајено, вечерас је свечано отворена Равноселска фијакеријада. Госте и учеснике, њих више од три хиљаде, у име домаћина поздравио је председник Савета МЗ Зарија Лазовић, а испред општине Врбас, председница Скупштине општине Марјана Мараш.

ДАН СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРБИЈЕ

На данашњи дан, 17.јула 1990.године, пре 29 година основана је Социјалистичка партија Србије, на темељима свих претеча социјалистичких и комунистичких идеја. Наша идеологија заснива се на борби за права радника, сељака, омладине, пензионера, за једнакост полова, за бесплатно школство и здравство, за достојанствен живот свих грађана.

ЧЛАНОВИ СПС-а ПОЛОЖИЛИ ЦВЕЋЕ НА СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕ БОШКУ ПЕРОШЕВИЋУ

Руководство и чланови Градског одбора СПС у Новом Саду и Покрајинског одбора СПС у Војводини положили су данас цвеће на спомен-обележје Бошку Перошевићу који је погинуо на данашњи дан пре деветнаест година, обилазећи Новосадски сајам.