Покрајински одбор СПС Војводина
ЗА СПС У ВОЈВОДИНИ ОРГАНИЗАЦИЈА ПАРТИЈЕ ЈЕ КАПИТАЛНО ПИТАЊЕ !

На седници Покрајинског одбора СПС у Војводини која је одржана 13. децембра 2019. године у Конгресном центру „Мастер“, председници или секретари окружних одбора СПС поднели су извештаје о реализацији утврђених задатака који се односе на организацију мреже, њено анимирање, припрему и достављање података. Ови задаци нису техничко питање, већ суштинско политичко питање и база од које СПС у Војводини полази у изборну кампању за предстојеће изборе на свим нивоима. За Покрајинску организацију СПС то је капитално питање, јер само добро организована политичка партија може да се нада добром изборном резултату, рекао је на почетку седнице председник ПО СПС у Војводини Душан Бајатовић, дајући потом реч председницима или секретарима седам окружних одбора, председници Форума жена у Војводини и председнику Покрајинског савета Социјалистичке омладине Србије у Војводини.

И СРБИ И АНТИФАШИСТИ! -  И СРБИ И ГРАЂАНИ!

„Треба да будемо и Срби и антифашисти! Тамо где недостаје правде, треба да будемо левичари, јер нема разлога да се историјски стидимо свега оног доброг – и социјалне правде и правде. Коначно, где то левичари нису били патриоте, у којим то редовима, у којим то борбама, у којим то судњим данима за овај народ и за унапређење онога што смо звали радничким правима, а данас злоупотребљено зову људским правима, левичари нису поштено учествовали? Позивам вас да то запамтимо: и Срби и грађани, и Срби и левичари; Срби су били и левичари и антифашисти и тога не треба да се стидимо. Цела Европа мора бити антифашистичка. Дан Европе је 9.мај, дан када је побеђен фашизам.“ Ово је на данашњем скупу социјалиста на Тргу слободе рекао председник Покрајинског одбора Социјалистичке партије Србије у Војводини и народни посланик Душан Бајатовић.

ДАНАС ПОЧИЊЕМО!

„Ово је наш први радни састанак. Поделићемо задатке које треба да испунимо пре избора који се на свим нивоима очекују у марту следеће године. Наш нови састанак биће у другој половини новембра у Српском народном позоришту када ћемо обележити почетак рада Покрајинског одбора СПС и разговарати о реализацији задатака које данас договоримо. На том састанку придружиће нам се и председник СПС-а Ивица Дачић. Другови социјалисти, са данашњим даном почињемо изборну кампању!“ Овако је састанак са председницима и секретарима месних организација, председницима одбора СПС, одборницима у локалним скупштинама, републичким и покрајинским посланицима из Војводине почео председник Покрајинског одбора СПС у Војводини Душан Бајатовић.

ПОЧИЊЕМО КАМПАЊУ ПРВОГ НОВЕМБРА!

Ово је на почетку састанака на нивоу шест окружних одбора СПС у Војводини председницима и секретарима општинских, градских и окружних одбора рекао председник ПО СПС у Војводини Душан Бајатовић. Састанци су одржани 28, 29. септембра као и 1. октобра 2019. године.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГОДИШЊИЦЕ „ОЛУЈЕ“

Код манастира Крушедол синоћ је одржан парастос и сећање на страдале и протеране Србе у „Олуји“ - војној акцији Хрватске 1995. године. У тој акцији 250 хиљада је протерано са вековних огњишта, 1084 је убијено, а 777 Срба се воде као нестали. Као и претходних година, чланови Социјалистичке партије Србије придружили су се грађанима, а било их је више десетина хиљада синоћ.

Делегација Социјалистичке омладине Србије у Војводини

Делегација Социјалистичке омладине Србије у Војводини, секретар Стефан Томовић, потпредседник Андрија Поповић и члан ИС Милица Стојановић, положила је венац на споменик посвећен палим борцима у Доњој Трнови, у подножју планине Мајевице у Републици Српској.

Бечејски социјалисти обележили  Дан Социјалистичке партије Србије

Вечерас су и бечејски социјалисти обележили Дан Социјалистичке партије Србије. Све присутне поздравио је председник Општинског одбора др Војислав Блажин. Са нашим члановима у Бечеју, на 29 година активног учешћа СПС-а на политичкој сцени наше земље, подсетили су се и потпредседник ПО СПС у Војводини Марко Ровчанин и председник Покрајинског и секретар Републичког савета Социјалистичке омладине Борис Новаковић.

ДАНАШЊА СЕДНИЦА ГЛАВНОГ ОДБОРА ЈЕ ПРИПРЕМА ЗА СЕДНИЦУ У СЕПТЕМБРУ - НАШ ЦИЉ НА СЛЕДЕЋИМ ИЗБОРИМА ПОЛА МИЛИОНА ГЛАСОВА

„За Дан Социјалистичке партије Србије, 17. јула, био сам у Сједињеним Америчким Државама и зато ће данашња седница Главног одбора бити посвећена томе и нашем раду и постојању на политичкој сцени Србије већ 29 година. То ће бити и припремна седница за седницу Главног одбора у септембру, када ће бити конституисани сви органи партије. Дакле, да направимо најбољи могући план како бисмо спремно ушли у изборе који су следеће године и остварили што бољи резултат за нашу партију и за Србију. За то нам је потребна боља организација и то морамо да постигнемо“

ДАН СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРБИЈЕ

Вечерас су социјалисти у Руми обележили Дан СПС-а. Окупљене је поздравио домаћин, председник румског општинског одбора Владимир Малетић, а у име Покрајинског одбора присутнима се обратио секретар Извршног одбора Покрајинског одбора СПС у Војводини Иван Ђоковић.

ОТВОРЕНА РАВНОСЕЛСКА ФИЈАКЕРИЈАДА

Ове године нешто раније, него уобичајено, вечерас је свечано отворена Равноселска фијакеријада. Госте и учеснике, њих више од три хиљаде, у име домаћина поздравио је председник Савета МЗ Зарија Лазовић, а испред општине Врбас, председница Скупштине општине Марјана Мараш.