Покрајински одбор СПС Војводина
Ђоковић: Пионирски подухват у подстицајима за социјалну економију

НОВИ САД: На седници Савета за социјално предузетништво АП Војводине, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, истакао је важност развоја социјалне економије у покрајини.

Иван Ђоковић: Дан победе над фашизмом подсећа, упозорава и опомиње

Свечана академија поводом обележавања 73. годишњице Дана победе над фашизмом у Другом светском рату - 9. мај, у организацији Савеза удружења бораца народноослободилачке борбе АП Војводине, одржана је данас у Дому Војске Србије, у присуству представника Покрајинске владе и Скупштине АП Војводине, Војске Србије, Града Новог Сада, Удружења резервних војних старешина, Удружења пензионера Новог Сада, Удружења војних пензионера, Удружења пилота и падобранаца Војводине и многих других.

ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ  ЈЕ СЕЋАЊЕ НА БЕСМРТНЕ ХЕРОЈЕ У БОРБИ ЗА СЛОБОДУ И МИР

Данас обележавамо Дан победе над фашизмом у Другом светском рату. Након шестогодишњег оружаног сукоба, Други светски рат на европским просторима окончан је 9. маја 1945. године потписивањем безусловне капитулације Трећег рајха. Почев од тада, овај дан се свечано обележава у великом броју земаља света. Величанствено је увек у Русији, као и данас, на највећој антифашистичкој манифестацији. На стотине хиљада грађана прошетаће Москвом у „Бесмртном пуку“, носећи портрете својих рођака који су дали живот за слободу.

МАКСИМАЛНА ПОДРШКА БЕОГРАДСКИМ СОЦИЈАЛИСТИМА НА ИЗБОРИМА  КРОЗ ИНИЦИЈАТИВУ  „ЈЕДАН ГЛАС“

Београдски избори важни су не само за ту градску организацију, већ за Социјалистичку партију Србије у целини. Због тога је, на седници Покрајинског одбора СПС у Војводини заједно са председницима свих покрајинских општинских, градских и окружних одбора, одржаној 4. фебруара 2018. године, једногласно донета одлука да се максимално помогне Београдској организацији СПС.

ВРЕДНИ АПАРАТИ И НОВА ВОЗИЛА ЗА ПОЛУВЕКОВНИ РАД ДОМА ЗДРАВЉА

Поводом Дана ослобођења Новог Сада, 23. октобра, Новембарску повељу добио је Дом здравља „Нови Сад“. Два дана касније ова реномирана здравствена установа свечаном академијом обележила је 50 година рада и захвалила се онима који јој континуирано помажу како би што квалитетнију здравствену услугу добили наши суграђани, а међу њима је и ЈП „Србијагас“.

ХЕРОЈИ СА КОШАРА ИМАЈУ ПОСЕБНО МЕСТО У СРПСКОЈ ИСТОРИЈИ

У акцији Српског телеграфа за споменик херојима са Кошара председник Покрајинског одбора СПС у Војводини Душан Бајатовић уплатио је пола милиона динара. „У одбрани од НАТО агресије учествовао је народ.

Изборна Скупштина ФОЖ СПС

У Новом Саду на Изборној седници Скупштине Форума жена Социјалистичке партије Србије, којој је присуствовало руководство странке, проф. др Славица Ђукић-Дејановић реизабрана је на ту функцију, а том приликом је поручила да ће Форум и даље радити на оним задацима на којима су радили и до сада, у интересу грађана и грађанки Србије.

ЛЕТЊА АКАДЕМИЈА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ОМЛАДИНЕ ВОЈВОДИНЕ

Покрајински савет Социјалистичке омладине Србије у Војводини организовао је у суботу, 24. јуна 2017. године летњу академију за чланове Покрајинског савета и председнике општинских и градских савета СОС.

ЗАЈЕДНИЧКА СЕДНИЦА ПОЛИТИЧКОГ САВЕТА  И САВЕТА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ ПО СПС У ВОЈВОДИНИ

На заједничкој седници два савета одржаној 23. маја 2017. године разматрана је изузетно важна проблематика у области аграрне политике у Србији и могућностима савременог руралног развоја. Уводно излагање имао је проф. др Јован Бабовић, председник Савета за пољопривреду. Он је нагласио да се у Европској унији 60 година озбиљно радило на развијању аграра и приоритет је дат управо овој области што је подржано са више од 70% укупног буџета земаља чланица.

Војводина на новом путу свиле

Свечано отварање Кинеског павиљона, који обухвата пољоривредну манифестацију посвећену врхунским „премијум” робним маркама пољопривредних производа из НР Кине, еколошкој пољопривреди, као и Форуму „Један појас – један пут” који је управо окончан, осликава посвећеност сарадњи у области пољопривреде и у оквиру других привредних грана између Народне Републике Кине и Републике Србије.