Покрајински одбор СПС Војводина
ДАН СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРБИЈЕ

На данашњи дан, 17.јула 1990.године, пре 29 година основана је Социјалистичка партија Србије, на темељима свих претеча социјалистичких и комунистичких идеја. Наша идеологија заснива се на борби за права радника, сељака, омладине, пензионера, за једнакост полова, за бесплатно школство и здравство, за достојанствен живот свих грађана.

ЧЛАНОВИ СПС-а ПОЛОЖИЛИ ЦВЕЋЕ НА СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕ БОШКУ ПЕРОШЕВИЋУ

Руководство и чланови Градског одбора СПС у Новом Саду и Покрајинског одбора СПС у Војводини положили су данас цвеће на спомен-обележје Бошку Перошевићу који је погинуо на данашњи дан пре деветнаест година, обилазећи Новосадски сајам.

ДА ПОКАЖЕМО ПРИСТОЈНУ СРБИЈУ КОЈА ХОЋЕ МИР И СТАБИЛНОСТ

На Тргу слободе у Новом Саду 11. априла 2019. године одржан је скуп „За будућност Србије – Стоп насиљу“. Око 35 хиљада Војвођана присуствовало је скупу, а међу њима и чланови Социјалистичке партије Србије. Они су се окупили испред Покрајинског одбора СПС и заједно са члановима из Новосадске градске организације прикључили се осталима на Тргу. Дугу колону предводио је председник ПО СПС у Војводини Душан Бајатовић и чланови руководства ПО СПС.

СПС У КАМПАЊИ  „БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ“

На седници Извршног одбора Покрајинског одбора СПС у Војводини са председницима и секретарима општинских, градских и окружних одбора, одржаној 6. априла 2019. године, договорено је да чланови Социјалистичке партије Србије из Војводине учествују на скуповима „Будућност Србије“ који ће се одржати у Новом Саду и у Београду 11. и 19. априла 2019. године.

Душан Бајатовић: Војводина је део Србије

Скупштина Србије је на седници 20. марта, а на предлог ЛСВ дебатовала о Предлогу закона о финансирању Војводине и Предлогу резолуције о Војводини. Влада Србије одбила је ове предлоге, а надлежни одбор оценио и да резолуција о Покрајини није у складу са Уставом. Без обзира на то, посланици у Народној скупштини Србије прихватили да о овој тачки дневног реда разговарају. Шеф војвођанских социјалиста Душан Бајатовић захвалио је парламентарној већини због тога што је на дневни ред дошло финансирање Војводине, иако неће бити сада решено на предложени начин.

СПС У ВОЈВОДИНИ ЈЕДИНСТВЕНО : ИВИЦА ДАЧИЋ КАНДИДАТ ЗА ПРЕДСЕДНИКА

Ово је одлука Десете конференције Покрајинске организације СПС у Војводини која је одржана 13. децембра 2018. године у конгресном центру „Мастер“ на Новосадском сајму. Све општинске и градске организације СПС у Војводини на својим конференцијама предложиле су Ивицу Дачића, досадашњег председника Социјалистичке партије Србије поново за председника. Овај предлог, уз предлоге за чланове органа СПС које бира Конгрес (Главни одбор, Статутарну комисију и Надзорни одбор) које су делегати Покрајинске конференције данас објединили, биће упућен Одбору за припрему Десетог конгреса СПС који је заказан за 22. децембар.

У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ ОДРЖАН ПОМЕН  СТРАДАЛИМА У „ОЛУЈИ“

На бачкопаланачкој „Тиквари“ 4. августа 2018. године одржан је комеморативни скуп и парастос страдалима у војно-полицијској акцији коју је спровела Хрватска над српским цивилима 1995. године. У овој стравичној акцији која је представљала етничко чишћење за које нико није одговарао, прогнано је око 250 хиљада Срба (углавном цивила, жена и деце) који су живели у Хватској, а убијено је, или се воде као нестали око две и по хиљаде. Четрвти пут у помену заједно учествују Република Српска и Србија, те су на скупу били присутни председници и чланови обеју влада, припадници војске као и Срби и њихови политички представници из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске.

ЖЕНЕ НИСУ КВОТА И СТАТИСТИКА, ВЕЋ ВЕЛИКА СНАГА И ЕНЕРГИЈА СПС-а

На другој изборној Скупштини Форума жена у Војводини, одржаној 3. jуна 2018. године у Новом Саду, за председницу Форума жена у Војводини изабрана је Александра Ђанковић. Нова председница има 31 годину, по струци је мастер економиста и актуелна потпредседница Скупштине АПВ. Изабране су и три потпредседнице – Жељка Милошевић, Јелена Лопушина и Николина Брдар-Воркапић, као и 11 чланица Председништва Форума жена у Војводини. То су: мр Светлана Бабић (Житиште), доц. др Мирка Лукић Шаркановић (Нови Сад), проф. др Бранислава Белић (Нови Сад), др Татјана Покушевски (Нови Сад), Бранка Велимировић (Сремска Митровица), Весна Драгојерац (Панчево), Александра Врсајковић (Србобран), Јована Јањић (Темерин), Нађа Вукмировић (Суботица), Слађана Мијаиловић (Пландиште) и Мила Сузић (Врбас)

С А О П Ш Т Е Њ Е

На другој изборној Скупштини Форума жена у Војводини, одржаној 3. Јуна 2018. године у Новом Саду, за председницу Форума жена у Војводини изабрана је Александра Ђанковић. Нова председница има 31 годину, по струци је мастер економиста и актуелна потпредседница Скупштине АПВ. Изабране су и три потпредседнице – Жељка Милошевић, Јелена Лопушина и Николина Брдар-Воркапић, као и 11 чланица Председништва Форума жена у Војводини.

До 20 милиона динара на седам година без камате и трошкова за туризам

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић и директор Развојног фонда АП Војводине Горан Савић, потписали су споразум којим се утврђују међусобна права и обавезе у оквиру дугорочних кредита намењених развоју туризма у Војводини.