Покрајински одбор СПС Војводина
ЗАЈЕДНИЧКА СЕДНИЦА ПОЛИТИЧКОГ САВЕТА  И САВЕТА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ ПО СПС У ВОЈВОДИНИ

На заједничкој седници два савета одржаној 23. маја 2017. године разматрана је изузетно важна проблематика у области аграрне политике у Србији и могућностима савременог руралног развоја. Уводно излагање имао је проф. др Јован Бабовић, председник Савета за пољопривреду. Он је нагласио да се у Европској унији 60 година озбиљно радило на развијању аграра и приоритет је дат управо овој области што је подржано са више од 70% укупног буџета земаља чланица.

Војводина на новом путу свиле

Свечано отварање Кинеског павиљона, који обухвата пољоривредну манифестацију посвећену врхунским „премијум” робним маркама пољопривредних производа из НР Кине, еколошкој пољопривреди, као и Форуму „Један појас – један пут” који је управо окончан, осликава посвећеност сарадњи у области пољопривреде и у оквиру других привредних грана између Народне Републике Кине и Републике Србије.

Човек живи док га се сећамо

Чланови Социјалистичке партије Србије данас су на Новосадском сајму положили цвеће на спомен обележје трагично преминулом председнику Извршног већа Војводине и председнику Градског одбора СПС у Новом Саду, Бошку Перошевићу.

Ђанковић: Војводина је слика Европе какву желимо

НОВИ САД: Потпредседница Скупштине АП Војводине Александра Ђанковић изјавила је данас у разговору са младим политичарима и активистима омладинских организација из Европе, окупљеним у Регионалној мрежи младих, да је "Војводина слика Европе какву желимо," пуна међусобног поштовања и толеранције

НЕМАМО ПРОБЛЕМ СА ИДЕНТИТЕТОМ,  ХВАЛА НАШИМ АКТИВИСТИМА И ГРАЂАНИМА НА ВЕЋЕМ ПОВЕРЕЊУ

На данашњој конференцији за новинаре у Покрајинском одбору СПС у Војводини којој су присуствовали представници Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије, коментарисани су резултати ових странака на локалним изборима 23. априла ове године у Зајечару, Косјерићу, Врбасу, Оџацима и Ковину. „Социјалистичка партија Србије изузетно је задовољна постигнутим резултатима. У Војводини свуда смо добили значајно више гласова него прошли пут, односно на парламентарним изборима. Ми смо потврдили да је СПС друга партија по утицају у Србији. У Врбасу СПС је добио око 22% подршке бирача и осам одборника, у Зајечару где су СПС и ЈС наступили јединствено, 9,45% и пет одборника, у Ковину је процењено да је боље да СПС и ЈС иду одвојено, тако да СПС има 1891 глас или 14,50%, а ЈС је са 1657 гласова подршке допринео да тај проценат буде око 26%. У Оџацима СПС је добио поверење 18,66% грађана и пет одборничких мандата. У Косјерићу СПС је био на заједничкој листи са СНС-ом и то не могу да коментаришем. Ту је укупан резултат 32%. Желимо да захвалимо свим нашим симпатизерима и активистима, грађанима у овим општинама, који су допринели овом резултату“, рекао је у име СПС-а и ЈС-а Душан Бајатовић.

ПОЗИВ НОВИНАРИМА

Позивамо вас на конференцију за новинаре која ће се у уторак, 25. априла 2017. године у 12 сати одржати у сали Покрајинског одбора СПС у Војводини, Нови Сад, Улица Модене број 5. Тема разговора са новинаримa: Резултати локалних избора у Србији - у три општине у Војводини – Врбасу, Оџацима и Ковину, у Зајечару и Косјерићу. Молимо да присуствујете конференцији и извештавате за ваше редакције.

ПРЕДСЕДНИК ДАЧИЋ У ОЏАЦИМА – 19. АПРИЛ 2017.

Председник Социјалистичке партије Србије данас се дружио са симпатизерима и члановима Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије који су на листи СПС за локалне изборе у недељу, 23. априла ове године. На изборној конвенцији у пуној вишенаменској сали Спортског центра, присутнима се обратила прва на листи СПС Јелена Лопушина која је истакла да су социјалисти у Оџацима уверени да нема извесне будућности без квалитетног образовања и зато ћемо дужну пажњу посветити овим питањима и проблемима младих. Услови за њихов останак су радна места, програми самозапошљавања, женско предузетништво, културни садржаји слични онима у великим градовима. „На нашој листи за одборнике су некомпромитовани људи и млади и они који то више нису, али је највише оних који су у пуној стваралачкој снази – већ професионално доказани и препознатљиви у нашој средини. Није чест случај да на листи буде више од половине жена, а код нас је баш тако и зато ћемо се посебно потрудити да оправдамо поверење, да покажемо да смо посвећене развоју наше општине како би Оџаци постали боље место за живот наших суграђана. Ако нам наши суграђани у недељу укажу поверење, радићемо предано да Оџаци буду црвени као некад. Зато, за будућност и број 3 ! До победе!“ рекла је Јелена Лопушина.

ДУШАН БАЈАТОВИЋ СА ЧЛАНОВИМА СПС У ОЏАЦИМА

Председник Покрајинског одбора СПС у Војводини и шеф Изборног штаба СПС у Оџацима Душан Бајатовић и његов заменик Бранко Ћурчић провели су преподне у дружењу са кандидатима за одборнике и активистима СПС у Оџацима.

ИЗБОРНА КАМПАЊА СПС У ВРБАСУ

Социјалистичка омладина у Врбасу заједно са СУБНОР-ом у Врбасу организовали су трибину "Слободарске традиције Војводине и Србије" на којој је говорио проф. др Предраг Марковић, потпредседник СПС.