Покрајински одбор СПС Војводина
ОЏАЦИ – 10. АПРИЛА 2017. ГОДИНЕ

ОЏАЦИ – 10. АПРИЛА 2017. ГОДИНЕ

10/04/2017

Потпредседник Покрајинског одбора СПС у Војводини, помоћник покрајинског секретара за пољопривреду Марко Ровчанин и председник Градског одбора СПС у Новом Саду, генерални директор Новосадског сајма мр Слободан Цветковић посетили су данас активисте и кандидате за одборнике на листи Социјалистичке партије Србије за локалне изборе 23. априла ове године у Оџацима.

Они су најпре у просторијама општинског одбора СПС разговарали са кандидатима за одборнике и члановима Изборног штаба и том приликом истакли да су ту да конкретно помогну да социјалисти буду препознатљиви у сваком месту оџачке општине. На локалним изборима свако гласа за пријатеља, комшију, за оног који највише вреди. „Пред изборе се много обећава. Ми то нећемо. Једино је важно да сваки становник Оџака гласа за себе и мисли на своју породицу. Ако тако учини, онда је то глас за листу СПС-а“, рекао је Марко Ровчанин.

„СПС на овим изборима има шансу, јер видим да је листа врло квалитетна, да је на њој много жена и имате лични мотив да добијете од својих суграђана подршку, а тиме и утицај да у општини можете да спроведете свој програм и политику“, истакао је мр Слободан Цветковић.

НА ФАРМИ „МАРЈАНОВИЋ“

Прва на листи СПС Јелена Лопушина са кандидатима за одборнике и угледним гостима из Новог Сада Марком Ровчанином и мр Слободаном Цветковићем посетила је фарму крава Саше Марјановића. Он има стотину крава, млеко испоручује Имлеку и након обиласка штала и простора за силажу хране, са још неколицином пољопривредних произвођача разговарао је са гостима. Оно што њих највише мучи јесте издавање државног земљишта у закуп на годину дана (што је кратак рок, кажу и не дозвољава квалитетну припрему земљишта), могућност пласмана стоке и субвенције за производњу као и за обнову пољопривредне механизације. Директор Новосадског сајма мр Слободан Цветковић упознао их је са предлогом да се у оквиру ове угледне сајамске куће оснује сточна берза, што би много олакшало рад и даљи напредак узгајивача стоке у Војводини, а помоћник покрајинског секретара за пољопривреду Марко Ровчанин их је упознао са три нова програма у ресорном секретаријату и конкурсима, а посебно о могућностима за подстицај жена у пољопривредним газдинстима и младих пољопривредника.

У МЕСНОМ ОДБОРУ СПС У СРПСКОМ МИЛЕТИЋУ

На повратку са фарме домаћини и гости свратили су у месни одбор СПС у Српском Милетићу и ту разговарали са активистима о најважнијим задацима до избора, а пре свега да млађи чланови СПС обиђу оне старије, да се ускоро организује једна трибина-предавање о апликацији на конкурсе у области пољопривреде.

ЗА КРАЈ „ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА“

Чланови Социјалистичке омладине и Форума жена Општинског одбора СПС Оџаци организовали су данас „Игре без граница“, замишљене као групни тренинг на отвореном. Вежбе у којима су се такмичиле две екипе и биле једнако добре, почеле су у 17 сати на платоу испред Спортског центра, а тридесетак такмичара и такмичарки вежбало је уз подршку и навијање неколико десетина грађана који су их бодрили. Циљ је постигнут - промоција здравља кроз спорт и порука младима и женама да слободно време користе за рекреацију. Подршку су пружили и наши гости мр Слободан Цветковић и Марко Ровчанин, а сви посматрачи могли су да се непосредно сретну и упознају са кандидатима за одборнике на листи Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије и да разговарају са њима уз пригодан рекламни материјал и слаткише за најмлађе. Пун допринос дала је и прва на листи Јелена Лопушина која је учествовала у такмичењу, као и неколицина кандидата и кандидаткиња са наше листе.