Покрајински одбор СПС Војводина
Ђанковић: Војводина је слика Европе какву желимо

Ђанковић: Војводина је слика Европе какву желимо

09/05/2017

НОВИ САД: Потпредседница Скупштине АП Војводине Александра Ђанковић изјавила је данас у разговору са младим политичарима и активистима омладинских организација из Европе, окупљеним у Регионалној мрежи младих, да је "Војводина слика Европе какву желимо," пуна међусобног поштовања и толеранције.

Ђанковићева и генерални секретар Никола Бањац и представили су члановима Регионалне мреже младих личну карту Покрајине, њене најважније карактеристике, као и начин рада у покрајинској Скупштини, наводи се у саопштењу војвођанске Скупштине.

Ђанковићева је Војводину описала као гостољубиву и вишенационалну регију у којој деценијама уназад заједно и сложно живи више од двадесет и шест различитих нација, истичући да је поносна што је као млада политичарка, једна од представница покрајинских институција.

"Ми у Војводини, поносни смо на људе који овде живе заједно и сложно, не једни поред других, већ једни са другима. То треба да нам буде путоказ и као младим људима и политичарима који треба да се изборе за то да у неком наредном периоду буду у прилици да уређују друштвени амбијент у својим државама и широм Европе“, казала је она.

Како је нагласила, млади људи заједнички могу мењати слику Европе и стварати је онаквом какву желимо.

"Можемо стварати Европу која ће бити баш као и Војводина, пуна поштовања и међусобне толеранције“, истакла је Ђанковићева.

Захваливши се представницима Регионалне мреже младих на посети и сарадњи Бањац је нагласио да та сарадња за Скупштину има посебан значај и додао да је поносан што јој је Скупштина АП Војводине посветила велику пажњу.

Представници Регионалне мреже младих данас су у покрајинском парламенту дискутовали о будућим корацима и о виђењу европске будућности из перспективе ове асоцијације.

08.05.2017

Извор: Tanjug