Покрајински одбор СПС Војводина
С А О П Ш Т Е Њ Е

С А О П Ш Т Е Њ Е

03/06/2018

На другој изборној Скупштини Форума жена у Војводини, одржаној 3. Јуна 2018. године у Новом Саду, за председницу Форума жена у Војводини изабрана је Александра Ђанковић. Нова председница има 31 годину, по струци је мастер економиста и актуелна потпредседница Скупштине АПВ. Изабране су и три потпредседнице – Жељка Милошевић, Јелена Лопушина и Николина Брдар-Воркапић, као и 11 чланица Председништва Форума жена у Војводини.

Форум жена, уз Савет социјалистичке омладине, посебан је облик деловања у Социјалистичкој партији Србије чији је основни задатак да ради на афирмацији заштите права жена, породицеи родне равноправности, као и професионалност, хуманост и посвећеност програмским циљевима СПС-а.

Жене из Покрајинске организације СПС у Војводини, усвојиле су данас и План активности, а посебну подршку у пуном амфитеатру Спортског и пословног центра Војводине добиле су од председнице ФОЖ СПС проф. др Славице Ђукић Дејановић и домаћина, председника Покрајинског одбора СПС Душана Бајатовића.

Захваљујући на указаном поверењу новоизабрана председница ФОЖу Војводини Александра Ђанковић је истакла: „Данас смо зановили руководство Форума жена у Војводини и представили многа нова лица жена у нашој партији, јер је значајној већини наших чланица први пут дата шанса да обављају важне политичке задатке. Просек у нашем Председништву је 41 година. То су све професионално и породично остварене жене – професорице на факултету, директорице, учитељице, доценткиње, оне које брину о нашем здрављу, али и оне које су врло стручне у области финансија. Поред тога, оне су и мајке, супруге, будуће мајке за који дан, ћерке и сестре. Социјалистичка партија Србије овим избором показала је да је имала, да има данас и да ће увек имати стручне, способне, професионалне и својој партији посвећене жене које су по свим важећим критеријумима спремне да преузму све одговорне послове у привреди, у држави и у Социјалистичкој партији Србије“.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА

ПО СПС У ВОЈВОДИНИ