Покрајински одбор СПС Војводина
ДАН СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРБИЈЕ

ДАН СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРБИЈЕ

17/07/2019

Честитка Ивице Дачића поводом Дана партије

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић упутио је честитку поводом Дана партије свим члановима и симпатизерима СПС:

„На данашњи дан, 17.јула 1990.године, пре 29 година основана је Социјалистичка партија Србије, на темељима свих претеча социјалистичких и комунистичких идеја. Наша идеологија заснива се на борби за права радника, сељака, омладине, пензионера, за једнакост полова, за бесплатно школство и здравство, за достојанствен живот свих грађана.

Ми српски социјалисти 21.века стојима постојано, на стази коју су утабали најбољи људи у новијој историји нашега рода. Надахнути смо идеалима који спајају најнапредније људе целог човечанства. Нико у Србији нема такво наслеђе, нити такве стручне, искусне, одговорне, посвећене људе за сваки задатак и посао.

Социјалистичке вредности су у основи наше државности, социјалисти су најстарији српски политички бренд. Не постоји политичка снага у српском народу са дубљим коренима од Социјалистичке партије Србије.

Увек смо били и данас смо баш тамо где је и требало да будемо делећи судбину оних због којих и постојимо.

Хвала вам што сте свих година веровали и подржавали нас у тешким и срећним тренуцима. А ми ћемо и даље наставити борбу за једине праве идеале – за социјалистичке вредности“.

АПАТИН – Социјалисти у Апатину обележили су Дан партије 17. јула 2019. године.

О историјату партије говорио је вд председника Општинског одбора Милош Ђерић, а присутне су поздравили и гости – потпредседник ПО СПС у Војводини Марко Ровчанин, председник Покрајинског савета СОС Борис Новаковић и члан Извршног одбора ПО СПС Бранко Ћурчић. Он је поздрављајући присутне истакао који задаци чекају Социјалистичку партију у наредном периоду, у светлу скорих избора, јер је рок за редовне изборе следећа година. „То значи да морамо добро да се организујемо, да средимо своје редове и затегнемо мрежу, како бисмо успешно реализовали изборе, а да ли смо успешно то урадили, показаће резултат“, рекао је Бранко Ћурчић.

Чланови СПС у Апатину током преподнева су положили цвеће на гроб др Живорада Смиљанића, дугогодишњег председника Организације СПС у Апатину.


ВРШАЦ- Чланови СПС у Вршцу су 29 година рада Партије обележили месец дана раније. У Градском одбору СПС уручене су чланске карте новим члановима СПС-а. На обележавању 29 година рада Социјалистичке партије Србије вршачки социјалисти имали су и госте – члана Извршног одбора Покрајинског одбора СПС у Војводини Бранка Ћурчића и председницу Форума жена у Војводини Александру Ђанковић. Поздрављајући старе и неколико десетина нових чланова наше партије, гости су нагласили да је добро, што и поред озбиљних проблема које има Градски одбор у Вршцу, има све више социјалиста и што су међу новим члановима у значајном броју млади и жене.