Покрајински одбор СПС Војводина
ДАНАШЊА СЕДНИЦА ГЛАВНОГ ОДБОРА ЈЕ ПРИПРЕМА ЗА СЕДНИЦУ У СЕПТЕМБРУ - НАШ ЦИЉ НА СЛЕДЕЋИМ ИЗБОРИМА ПОЛА МИЛИОНА ГЛАСОВА

ДАНАШЊА СЕДНИЦА ГЛАВНОГ ОДБОРА ЈЕ ПРИПРЕМА ЗА СЕДНИЦУ У СЕПТЕМБРУ - НАШ ЦИЉ НА СЛЕДЕЋИМ ИЗБОРИМА ПОЛА МИЛИОНА ГЛАСОВА

22/07/2019

НАШ ЦИЉ НА СЛЕДЕЋИМ ИЗБОРИМА – ПОЛА МИЛИОНА ГЛАСОВА

„За Дан Социјалистичке партије Србије, 17. јула, био сам у Сједињеним Америчким Државама и зато ће данашња седница Главног одбора бити посвећена томе и нашем раду и постојању на политичкој сцени Србије већ 29 година. То ће бити и припремна седница за седницу Главног одбора у септембру, када ће бити конституисани сви органи партије. Дакле, да направимо најбољи могући план како бисмо спремно ушли у изборе који су следеће године иостварили што бољи резултат за нашу партију и за Србију. За то нам је потребна боља организација и то морамо да постигнемо“ , рекао је председник СПС-а Ивица Дачић на почетку данашњег обраћања новинарима пред седницу Главног одбора СПС-а.

Председник Дачић је истакао да данас неће бити бирани потпредседници Главног одбора СПС, што све вероватно највише интересује.

Уследила су питања о Специјалном суду за ратне злочине на Косову, о поукама које је СПС извукао из дугогодишњегпостојања. На ово питање председник Дачић је рекао да је поука много, али кључно је да се све што је било лоше не понови, а најважније да се не живи у прошлости, већ у Србији 2020. године. Жива је социјалистичка, левичарска идеја и зато је циљ СПС-а да на следећим парламентарним изборима има више од пола милиона гласова. Партија се кадровски значајно изменила, а доказ су и млади људи који су стајали иза њега док је разговарао са новинарима који дведесетих нису били у политици, нису били ни рођени. „Мислим да смо успели да сачувамо наш идентитет свих ових година“, рекао је председник СПС-а Ивица Дачић.

Било је и питање о активностима Србије да земље које су признале Косово, повуку то признање. На ово питање Председник СПС-а Ивица Дачић је одговорио да смо то радили сами и да сада сви знају да је Србија против признања тзв.државе Косово и духовито упитао: „Да ли ви то мене хвалите, или ме кудите?“

На данашњој седници Главног одбора изабран је само председник Извршног одбора Главног одбора Владан Заграђанин, док ће чланови Извршног одбора, потпредседници Главног одбора СПС и чланови Председништва бити изабрани на септембарској седници.