Mobirise
СРБИЈА ПРЕ СВЕГА, ИЗНАД СВЕГА И ПО СВАКУ ЦЕНУ ЖИВОТ СВАКОГ СОЦИЈАЛИСТЕ МОРА И ТРЕБА ДА БУДЕ БОРБА НЕПРЕСТАНА
05.06.2020


Млади чланови Социјалистичке партије данас су из два правца Новог Сада учествујући у Црвеном маршу, а онда сједињени у једну колону, стигли на Трг слободе, где су се окупљенима обратили домаћин, председник Покрајинског одбора СПС у Војводини Душан Бајатовић и челници Коалиције СПС-ЈС Ивица Дачић и Драган Марковић Палма.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић обавестио је присутне да од сутра више не важе правила о ограниченом броју људи на јавним окупљаљима због вируса корона, као што је то случај данас у Новом Саду и позвао све да се окупе у недељу на Ташмајдану на великом скупу да покажемо колико нас има.

„Увек сам истицао да је присаједињење Војводине Србији 1918. године тековина коју морамо да чувамо. Војводина ће увек бити у Србији, никада више против Србије!Добро је што је организован Црвени марш. Он нас је подсетио да је наша земља једина у Европи, 27. марта 1941.године рекла НЕ Хитлеру. То је подстицај да негујемо антифашизам. Нашој коалицији основна је социјална правда, право обичног човека – да може да ради, да се школује, реши стамбено питање за своју породицу – није то немогуће у модерном друштву 21. века. Као што су ове наше идеје непролазне, таква је и наша љубав према Србији. Нећемо престати да разговарамо са државама да повуку признање Косова. Ова епидемија показала је да без јаких државних служби не може да се спаси народ и држава. У кризним ситуацијама то је неопходно. Наш је приоритет : Србија пре свега, изнад свега и по сваку цену“, рекао је председник СПС-а Ивица Дачић.

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма обратио се са бине најпре војвођанским паорима који су били и који опет мора да буду европски бренд. „Ми ћемо помоћи да извозите више готових производа, сухомеснатих по којима сте чувени, јер смо ми домаћинска коалиција. Ми смо против беле куге - да нам се више деце рађа, за међународно сарадњу која ће допринети развоју домаће привреде“, нагласио је Драган Марковић Палма и позвао присутне да као што су у Црвеном Маршу викали „ура“ сада баце капе у вис.

„Моја порука је свим левичарима, свим социјалистима, социјалдемократама и онима који су за грађанску политичку опцију, али и онима који се боре за националне интересе наше Србије – гласајте за број 2 на изборима. Не бацајте свој глас!“, рекао је председник Покрајинског одбора СПС у Војводини и први налисти Коалиције СПС-ЈС за избор посланика у Скупштину АПВ Душан Бајатовић.

Он је додао да ће СПС и наша коалиција после ових избора изаћи јачи због све више младих који се укључују у рад наше партије, јер су они подршка за будућност, али и због новог начина рада и другачијих акција.

„Не одричемо се наших идеала, слободе и правде, то је водиља сваког социјалисте! Не смемо никада да заборавимо да смо антифашисти, да смо то увек били и да никада нисмо издали нашу земљу. Идеје социјализма су вечите и праведне идеје, зато је наш живот борба непрестана! ДО ПОБЕДЕ!“ рекао је председник војвођанских социјалиста Душан Бајатовић, а присутни одговорили громогласним УРА!

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ПО СПС У ВОЈВОДИНИ

Mobirise
Mobirise
Mobirise
Mobirise
Mobirise

Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије у Војводини
Модене 5
21101 Нови Сад, Србија
Телефон: +381 21 557 034
Факс: +381 21 557 048
kancelarija@pospsvojvodina.org


    Mobirise.com