Вести

Mobirise

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић дочекао полазнике обука у области социјалне економије

24.11.2021.
У среду, 24. новембра 2021. године, у великој сали Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама у Новом Саду, потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић обратио се представницима локалних самоуправа са територије АП Војводине – полазницима прве групе обука у области социјалне економије и предузетништва, коју организује Покрајинска влада у сардњи са Кластером социјалног предузетништва Војводине.
ОПШИРНИЈЕ...

Mobirise

Председник и потпредседник Покрајинске владе посетили Беочин!

18.11.2021.
Потпредседник покрајинске владе Бранко Ћурчић заједно са председником Игором Мировићем посетио је општину Беочин и уз присуство председнице општине Мирјане Малешевић Милкић обишли радове на реконструкцији фабрике воде која ће поред Беочина бити саграђена у Темерину и Оџацима, на тај начин поменутим постројењима допринеће се много бољем квалитету воде у овим општинама. Такође обишли су и другу фазу радова на рехабилитацији локалне саобраћајнице Беочин–Бешеново, у дужини од 7,5 километара, која представља најкраћи пут до Сремске Митровице.
ОПШИРНИЈЕ...

Mobirise

Одржана шеста седнице Савета за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АП Војводине

16.09.2021.
Нови Сад, 16. септембар - Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић одржао је шесту седницу Савета за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АП Војводине на којој су се утврдиле активности у другој половини године а тичу се Развијања индустријских зона на територији АП Војводине.
ОПШИРНИЈЕ...

Mobirise

Реакције на иницијативу да се „Војвођанин“ уведе као национална припадност

02.09.2021.
Бајатовић: Некоме је потребан политички рокенрол
На иницијативу лигаша и Војвођанске партије реаговао је и шеф војвођанских социјалиста Душан Бајатовић. Он каже за “Дневник” да је Војвођанин/Војвођанка географски појам И да Срби воле да се идентификују по географским појмовима: Херцеговац, Босанац, Славонац, чак и Црногорац..
ОПШИРНИЈЕ...

Mobirise

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић на отварању Словачких народних свечаности!

13.08.2021.
На седници Скупштине АП Војводине, одржаној 29. октобра 2020. године, изабрана је нова Покрајинска влада. Социјалистичка партија Србије добила је место потпредседника. Изабран је Бранко Ћурчић, рођен 1964. године, члан Покрајинског одбора СПС у Војводини, Извршног одбора ПО СПС и Председништва Социјалистичке партије Србије. ОПШИРНИЈЕ...

Mobirise

БРАНИЋЕМО СРБИЈУ И ЧУВАТИ СОЦИЈАЛИСТИЧКУ ПАРТИЈУ СРБИЈЕ

07.08.2021.
Више од 130 чланова Покрајинског одбора СПС у Војводини, чланова Главног одбора СПС из Војводине, републичких и покрајинских посланика, чланова СПС на одговорним републичким и покрајинским дужностима, окупило се данас у Врдничкој кули, на радном ручку.
ОПШИРНИЈЕ...

Mobirise

Обележен Дан Речне флотиле

06.08.2021.
Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић присуствовао је данас, заједно са командантом Копнене војске генерал-потпуковником Милосавом Симовићем, свечености поводом Дана Речне флотиле и Дана рода речних јединица Војске Србије, која је одржана на новосадском Кеју жртава рације.
ОПШИРНИЈЕ...

Mobirise

ПОТПРЕДСЕДНИК ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ БРАНКО ЋУРЧИЋ У РУМИ И БОЧАРУ

25.06.2021. и 26.06.2021.
Двадесет дана пре рока завршени су радови на реконструкцији улица 15. мај и 15. август у Руми. То је био разлог да свечаности и поновном отварању ових улица за саобраћај, присуствују председник Покрајинске владе Игор Мировић и потпредседник Бранко Ћурчић.
Председник Мировић и потпредседник Ћурчић јуче су боравили у Бочару, селу у општини Нови Бечеј. Тамо је после опсежне реконструкције отворен дворац Хертеленди.
ОПШИРНИЈЕ...

Mobirise

Бранко Ћурчић у посети Сремској Митровици. Заједнички задатак очување привредног амбијента

22.06.2021.
На седници Скупштине АП Војводине, одржаној 29. октобра 2020. године, изабрана је нова Покрајинска влада. Социјалистичка партија Србије добила је место потпредседника. Изабран је Бранко Ћурчић, рођен 1964. године, члан Покрајинског одбора СПС у Војводини, Извршног одбора ПО СПС и Председништва Социјалистичке партије Србије. ОПШИРНИЈЕ...

Mobirise

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић на Међународној стручној конференцији Бизнис на штиклама

15.06.2021.
У свом говору потпредседник Ћурчић осврнуо се на тренутно стање и планове за будући период, нагласио посвећеност Владе аутономне Покрајине Војводине и Савета за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АП Војводине у области женског предузетништва.
ОПШИРНИЈЕ...

Mobirise

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић са директором АПР-а на тему женског предузетништва

31.05.2021.
Потпредседник покрајинске владе и председник Савета за координацију и праћење активности економског развоја на територији АП Војводине Бранко Ћурчић састао се данас у Београду са Миланом Лучићем директором Агенције за привредне регистре.
ОПШИРНИЈЕ...

Mobirise

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић у Суботици и Сенти о креирању привредног амбијента за отварање нових радних места

27.05.2021.
Потпредседник Покрајинске владе и председник Савета за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АП Војводине Бранко Ћурчић посетио је данас Суботицу и Сенту, где се разговарало о активностима које треба да допринесу одрживости инвестиционог нивоа у Покрајини и креирању привредног амбијента за отварање нових радних места.
ОПШИРНИЈЕ...

Mobirise

ВИСОКО РУСКО ПРИЗНАЊЕ: "Медаља Пушкина" од руског председника Путина

26.05.2021.
ВИСОКО руско признање "Медаљу Пушкина" које се додељује заслужним страним грађанима за допринос за равој културних и других веза као и чување традиција у среду је у Москви потпрередседник Руског географског друштва Николај Касимов свечано уручио Душану Бајатовићу директору "Србије гаса" и председник Покровитељског савета Руског географског друштва у Србији као и др. Мирољубу Милинчићу директору тог друштва у Србији који је иначе професор Географског факултета у Београду.
ОПШИРНИЈЕ...

Mobirise

Помен Бошку Перошевићу

13.05.2021.
На данашњи дан пре 21 годину, на Новосадском сајму трагично је изгубио живот Бошко Перошевић.
На спомен-обележје цвеће су положиле делегације Градског одбора СПС у Новом Саду – председник мр Слободан Цветковић и председник Савета Социјалистичке омладине Никола Урошевић. У име чланова Покрајинског одбора СПС у Војводини цвеће су положили Бранко Ћурчић, члан Извршног одбора ПО СПС и потпредседник Покрајинске владе, Александра Ђанковић, члан ПО СПС и потпредседница Скупштине АПВ и Борис Новаковић, председник Посланичке групе СПС-ЈС у Скупштини АПВ.
ОПШИРНИЈЕ...

Mobirise

Потпредседник Бранко Ћурчић посетио Сомбор

11.05.2021.
Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић, који је уједно и председник Савета за координацију и праћење економског развоја на територији АП Војводине, састао се данас са градоначелником Сомбора Антониом Ратковићем и председником Скупштине града Зораном Русом.
Током састанка разговарало се о потенцијалима сомборске индустријске зоне, формирању бизнис инкубатора на територији Западнобачког округа, као и о развоју женског и социјалног предузетништва.
ОПШИРНИЈЕ...

Mobirise

Потпредседник покрајинске владе Бранко Ћурчић на свечаном обележавању почетка изградње Фрушкогорског коридора!

01.05.2021.
Нови Сад , симболично на празник рада и дан уочи Васкрса почела је изградња Фрушкогорског коридора, пројекта вредног 606 милиона евра, чија ће изградња, како је најављено, бити завршена за три године.
Фрушкогорски коридор ће бити брза саобраћајница од Руме до Новог Сада, у дужини од 47,7 километара, са четири коловозне траке, две тунелске цеви у дужини од 3,5 километра, која ће спојити ауто-путеве ка Шиду и Суботици. У оквиру пројекта биће изграђен и нови мост преко Дунава.
ОПШИРНИЈЕ...

Mobirise

Снажна подршка Покрајинске владе предузетништву у АП Војводини

19.04.2021.
Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић посетио је данас Пословни инкубатор „Нови Сад“ и том приликом са директором Ђорђем Ћелићем размотрио актуелно стање у овом сектору, чија је најважнија улога подршка предузетништву, пре свега почетницима у послу да пронађу пут до тржишта, као и квалитетним пројектима заснованим на знању и информационо-комуникационим технологијама.
ОПШИРНИЈЕ...

Mobirise

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ И НИКАДА НЕ ПОНОВИ

24.03.2021.
На данашњи дан пре 22 године започела је НАТО агресија на нашу земљу. Не смемо заборавити 78 дана разарања и невине жртве – цивиле, војнике, полицајце.
Разорена инфраструктура, мостови, путеви, фабрике могу да се обнове, али животи не могу бити враћени и ничим се не могу платити. Они немају цену!
ОПШИРНИЈЕ...

Mobirise

Одржана друга седница Савета за за координацију у области економског развоја

12.03.2021.
Нови Сад, 12. март – Савет за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АП Војводине, којим је председавао потпредседник Покрајинске владе и председник Савета Бранко Ђурчић, одржао је данас другу седницу на којој је формирана радна група за израду планског документа „ Економски развој на територији АП Војводине за период 2021 – 2023“.
ОПШИРНИЈЕ...

Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије у Војводини
Модене 5
21101 Нови Сад, Србија
Телефон: +381 21 557 034
Факс: +381 21 557 048
kancelarija@pospsvojvodina.org


    Built with Mobirise website theme