Вести

Ивица Дачић са руководством Градског одбора СПС Суботица!

28.01.2023.
Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић,у склопу редовних министарских обавеза и сусрета са колегом, министром спољних послова Хрватске Горданом Грлићем Радманом, састао се и са руководством Градског одбора СПС Суботица.
ОПШИРНИЈЕ...

С А О П Ш Т Е Њ Е

03.12.2022.
На данашњој изборној конференцији Покрајинске организације Социјалистичке партије Србије у Војводини изабран је нови Покрајински одбор, а за председника је једногласно поново изабран Душан Бајатовић. Делегати су предложили и кандидате за органе Социјалистичке партије Србије које бира Конгрес. Неподељену подршку за председника СПС-а добио је Ивица Дачић.
ОПШИРНИЈЕ...

Наставак састанака социјалиста три округа - Јужнобанатског, Средњобанатског и Јужнобачког.

10.10.2022.
Разговарало се о задацима у изборном процесу у нашој партији, а у сусрет Једанаестој покрајинској конференцији СПС у Војводини и Једанаестом конгресу Социјалистичке партије Србије. Планирани задаци остварују се по плану и утврђеном роковнику.
ОПШИРНИЈЕ...

Одржани састанци социјалиста четири округа – Западнобачког, Севернобачког, Сремског и Севернобанатског округа.

07.10.2022.
Разговарало се о задацима у изборном процесу у нашој партији, а у сусрет Једанаестој покрајинској конференцији СПС у Војводини и Једанаестом конгресу Социјалистичке партије Србије. Планирани задаци остварују се по плану и утврђеном роковнику.
ОПШИРНИЈЕ...

12. седница Покрајинског одбора СПС у Војводини

29.09.2022.
На данашњој седници Покрајинског одбора СПС у Војводини у проширеном саставу започете су изборне активности у Покрајинској организацији Социјалистичке партије Србије.
ОПШИРНИЈЕ...

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић дочекао децу са Косова и Метохије

05.08.2022.
Данас нећу држати политичке говоре, желим пре свега као родитељ, па тек онда као потпредседник Покрајинске владе, да истакнем да је задатак нас одраслих да вам обезбедимо срећнију и бољу будућност, а вама да поручим да будете вредни, жељни новог знања, учите, слушате родитеље и верујете у себе. 
ОПШИРНИЈЕ...

Јачање сарадње Војводине и Екваторијалне Гвинеје у области пољопривреде

10.06.2022.
Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић примио је данас министарку пољопривреде Екваторијалне Гвинеје.
Током овог сусрета, који је реализован у оквиру вишедневне посете делегације Екваторијалне Гвинеје Републици Србији, било је највише речи о унапређењу сарадње те афричке државе и наше покрајине у области пољопривреде и трансфера технологија и знања на плану семенске производње.
ОПШИРНИЈЕ...

СПС ЧУВАЈУ ЧЛАНСТВО, МУДРЕ ОДЛУКЕ И СТАЛНА ВЕЗА СА ГРАЂАНИМА!

09.06.2022.
Социјалисти у Војводини, њих више стотина, окупили су се данас на радном ручку у Врдничкој кули да прославе добар изборни резултат на парламентарним изборима! Домаћин председник Покрајинског одбора СПС у Војводини Душан Бајатовић поздравио је све присутне активисте и руководство СПС-а на челу са председником партије Ивицом Дачићем.
ОПШИРНИЈЕ...

Посета Ивице Дачића и Душана Бајатовића социјалистима у Бачкој Тополи!

03.06.2022.
Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић и председник Покрајинског одбора СПС Душан Бајатовић одржали су данас у Бачкој Тополи састанак са социјалистима. 
ОПШИРНИЈЕ...

Предизборни скуп Коалиције Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија, Зелени Србије у Зрењанину

13.05.2022.
Потпредседник Покрајинске владе Аутономне Покрајине Војводине, изразио је да посебно узимамо у обзир традиционално добре односе између наших земаља, као и односе између АП Војводине и Жупаније Арад који, представају узор за сарадњу у региону.
ОПШИРНИЈЕ...

13.05.2022.
Руководства Новосадске и Покрајинске организације Социјалистичке партије Србије у Војводини положили су данас цвеће на спомен-обележје Бошку Перошевићу на Новосадском сајму, у присуству чланова његове породице.
На данашњи дан пре 22 године Бошко Перошевић који је тада био председник Извршног већа АПВ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду трагично је изгубио живот.
ОПШИРНИЈЕ...

Уручени уговори по конкурсу за женско предузетништво: 7,5 милиона динара за 49 предузетница у Војводини

06.04.2022.
Данас је у Покрајинској влади уприличено свечано уручење уговора корисницама средстава по Јавном конкурсу за доделу бесповратних средстава женском предузетништву у 2022. години. Уговори у вредности од 7,5 милиона динара за укупно 49 предузетница.
ОПШИРНИЈЕ...

Чланови Демократске странке Србије у Апатину, прикључили су се данас Социјалистичкој партији Србије! 

28.03.2022.
Одбор и чланови ДСС-а препознали су у Социјалистичкој партији Србије вредности за које се вреди залагати у данашњим друштвеним условима. То су државни и национални интереси, слобода, равноправност, једнаке шансе за сваког, пре свега за децу и младе и борба за бољи положај радника.
ОПШИРНИЈЕ...

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

24.03.2022.
На данашњи дан пре 23 године почела је агресија НАТО пакта на Савезну Републику Југославију.
Не заборављамо наше жртве, цивилне и војне, разрушену инфраструктуру, пруге, мостове, фабрике и последице које и данас осећају грађани који су били изложени разарајућим дејствима током 78 дана бомбардовања.

Данас је Спенс црвени храм!!!

22.03.2022.
“Социјалисти никада нису издали и зато идемо даље са вером у црвену боју!
СВИ СМО МИ ПОМАЛО СОЦИЈАЛИСТИ је наша парола и нема разлике између гладног Србина и гладног Мађара, незапосленог Србина и незапосленог Словака. Разлика је само једна – да ли вам је земља слободна и да ли можете да радите. Највећи цех у тешким временима поднеће Европа, а ми не желимо вазалну Европу“
ОПШИРНИЈЕ...

Основан Агробизнис инкубатор у Сремској Митровици

22.03.2022.
Нови Сад, 22. март – Први агробизнис инкубатор намењен малим и средњим пољопривредним произвођачима биће отворен у Сремској Митровици.
Тим поводом је данас у Покрајинској влади потписан уговор о оснивању Агробизнис инкубатора Сремска Митровица, чији су оснивачи Развојна агенција Војводине, Агенција за рурални развој Града Сремске Митровице, Пољопривредна стручна служба „Сремска Митровица“ и Пољопривредни факултет у Новом Саду.
ОПШИРНИЈЕ...

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић на отварању „Сајма предузетништва и старих заната“

21.03.2022.
Предузетништво је изузетно сложен и комплексан феномен, који у себи интегрише два кључна елемента , спремност да се преузме ризик и способност изналажења креативних решења у циљу стварања профита , оно обухвата збир знања, вештина и способности, али и креативност, покретачки дух, храброст, одговорност, динамичност, посвећеност и упорност , на нама је да створимо повољне услове а на вама да покажете иницијативу изјавио је потпредседник Ћурчић!
ОПШИРНИЈЕ...

Предизборни скуп Коалиције Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија, Зелени Србије у Зрењанину

09.03.2022.
Душан Бајатовић је истакао да Србија треба да поштује два правила – НЕ НАТО-у и НЕ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ! „Да не изгубимо историју, традицију, културу, да не радимо јефтине послове, треба нам исправно, национално опредељено, способно политичко руководство у Србији. У овом моменту Србија има један интерес-ДА ПОДРЖИМО ВУЧИЋА ДА БУДЕ ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА У ПРВОМ КРУГУ И ДА ИВИЦА ДАЧИЋ БУДЕ ПРЕМИЈЕР!“
ОПШИРНИЈЕ...

Нових 7,5 милиона динара за подршку женском предузетништву у АП Војводини

08.03.2022.
Данас је у Покрајинској влади одржана конференцију за медије поводом расписивања новог Јавног конкурса за доделу бесповратних средстава женском предузетништву у 2022. години, уједно представљена је и Анализа о тренутном стању у привредним субјектима - друштвима у АП Војводини у којима су жене власнице или сувласнице у износу већем од 51 одсто чији су значај и појединости истакли потпредседник Покрајинске владе, Бранко Ћурчић, и покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић.
ОПШИРНИЈЕ...

11. седница Покрајинског одбора СПС у Војводини

22.01.2022.
Данас 22.01.2022. одржана је 11. седница Покрајинског одбора СПС у Војводини у проширеном саставу. Договорени су задаци за све социјалисте на терену, а у сусрет предстојећим председничким и парламентарним изборима. Током наредне недеље предстоји детаљна реализација. 
ОПШИРНИЈЕ...

15.01.2022.
Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић и председник Покрајинског одбора СПС Душан Бајатовић одржали су данас у Панчеву састанак са социјалистима из Севернобанатског, Јужнобанатског и Средњебанатског округа, у циљу дефинисања и утврђивања даљих корака за предстојеће изборе.
ОПШИРНИЈЕ...

14.01.2022.
Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, данас је у Новом Саду са социјалистима Војводине одржао састанак поводом предстојећег референдума и избора који нас очекују на пролеће ове године.
На састанку руководства градских и општинских одбора из Севернобачког, Западнобачког, Јужнобачког и Сремског округа, постављени су наредни кораци у циљу постизања што бољих резултата на изборима.
ОПШИРНИЈЕ...

Потпредседник Ћурчић на обележавању помена пилотима погинулим у Јерменији

12.12.2021.

Испред јерменског споменика – Хачкар у Новом Саду, потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић положио је венац и обратио се на обележавању помена нашим пилотима погинулим у Јерменији.

ОПШИРНИЈЕ...

ЗРЕЊАНИН - ТРИБИНА "СОЦИЈАЛНО ПРЕДУЗЕТНИШТВО"

11.12.2021.

“Пројекат “Образовањем до успешне жене”, смо започели пре неких годину дана, у сарадњи са Народни универзитетом у Нишу. Пројекат је усмерен у циљу економског оснаживања жена. У том пројекту смо се окренули према четири категорије жена. Једна од категорија се односи на жене са села. Данас међу полазницама, имамо и жене из руралних подручја.

ОПШИРНИЈЕ...

Савет за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АПВ на челу са Председником Бранком Ћурчићем организовао је конференцију „ЖЕНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО У ВРЕМЕ ГЛОБАЛНИХ ИЗАЗОВА“

09.12.2021.

НОВИ САД - Конференцију „ЖЕНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО У ВРЕМЕ ГЛОБАЛНИХ ИЗАЗОВА“ свечано су отворили потпредседник Покрајинске владе и председник Савета Бранко Ћурчић, председник Покрајинске владе Игор Мировић као и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић.

ОПШИРНИЈЕ...

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић састао се са предузетницама

03.12.2021.

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић присуствовао је Округлом столу где је заједно са Браниславом Мамићем из Привредне Коморе Војводине и предузетницама Јеленом Веселиновић и Стефаном Миладиновић причао на тему Женског предузетништва. Округли сто у организацији клуба предузетница „Бизнис на Штиклама“ окупио је преко тридесет жена предузетница.


ОПШИРНИЈЕ...

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић дочекао полазнике обука у области социјалне економије

24.11.2021.
У среду, 24. новембра 2021. године, у великој сали Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама у Новом Саду, потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић обратио се представницима локалних самоуправа са територије АП Војводине – полазницима прве групе обука у области социјалне економије и предузетништва, коју организује Покрајинска влада у сардњи са Кластером социјалног предузетништва Војводине.
ОПШИРНИЈЕ...

Председник и потпредседник Покрајинске владе посетили Беочин!

18.11.2021.
Потпредседник покрајинске владе Бранко Ћурчић заједно са председником Игором Мировићем посетио је општину Беочин и уз присуство председнице општине Мирјане Малешевић Милкић обишли радове на реконструкцији фабрике воде која ће поред Беочина бити саграђена у Темерину и Оџацима, на тај начин поменутим постројењима допринеће се много бољем квалитету воде у овим општинама. Такође обишли су и другу фазу радова на рехабилитацији локалне саобраћајнице Беочин–Бешеново, у дужини од 7,5 километара, која представља најкраћи пут до Сремске Митровице.
ОПШИРНИЈЕ...

Одржана шеста седнице Савета за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АП Војводине

16.09.2021.
Нови Сад, 16. септембар - Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић одржао је шесту седницу Савета за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АП Војводине на којој су се утврдиле активности у другој половини године а тичу се Развијања индустријских зона на територији АП Војводине.
ОПШИРНИЈЕ...

Реакције на иницијативу да се „Војвођанин“ уведе као национална припадност

02.09.2021.
Бајатовић: Некоме је потребан политички рокенрол
На иницијативу лигаша и Војвођанске партије реаговао је и шеф војвођанских социјалиста Душан Бајатовић. Он каже за “Дневник” да је Војвођанин/Војвођанка географски појам И да Срби воле да се идентификују по географским појмовима: Херцеговац, Босанац, Славонац, чак и Црногорац..
ОПШИРНИЈЕ...

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић на отварању Словачких народних свечаности!

13.08.2021.
На седници Скупштине АП Војводине, одржаној 29. октобра 2020. године, изабрана је нова Покрајинска влада. Социјалистичка партија Србије добила је место потпредседника. Изабран је Бранко Ћурчић, рођен 1964. године, члан Покрајинског одбора СПС у Војводини, Извршног одбора ПО СПС и Председништва Социјалистичке партије Србије. ОПШИРНИЈЕ...

БРАНИЋЕМО СРБИЈУ И ЧУВАТИ СОЦИЈАЛИСТИЧКУ ПАРТИЈУ СРБИЈЕ

07.08.2021.
Више од 130 чланова Покрајинског одбора СПС у Војводини, чланова Главног одбора СПС из Војводине, републичких и покрајинских посланика, чланова СПС на одговорним републичким и покрајинским дужностима, окупило се данас у Врдничкој кули, на радном ручку.
ОПШИРНИЈЕ...

Обележен Дан Речне флотиле

06.08.2021.
Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић присуствовао је данас, заједно са командантом Копнене војске генерал-потпуковником Милосавом Симовићем, свечености поводом Дана Речне флотиле и Дана рода речних јединица Војске Србије, која је одржана на новосадском Кеју жртава рације.
ОПШИРНИЈЕ...

ПОТПРЕДСЕДНИК ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ БРАНКО ЋУРЧИЋ У РУМИ И БОЧАРУ

25.06.2021. и 26.06.2021.
Двадесет дана пре рока завршени су радови на реконструкцији улица 15. мај и 15. август у Руми. То је био разлог да свечаности и поновном отварању ових улица за саобраћај, присуствују председник Покрајинске владе Игор Мировић и потпредседник Бранко Ћурчић.
Председник Мировић и потпредседник Ћурчић јуче су боравили у Бочару, селу у општини Нови Бечеј. Тамо је после опсежне реконструкције отворен дворац Хертеленди.
ОПШИРНИЈЕ...

Бранко Ћурчић у посети Сремској Митровици. Заједнички задатак очување привредног амбијента

22.06.2021.
На седници Скупштине АП Војводине, одржаној 29. октобра 2020. године, изабрана је нова Покрајинска влада. Социјалистичка партија Србије добила је место потпредседника. Изабран је Бранко Ћурчић, рођен 1964. године, члан Покрајинског одбора СПС у Војводини, Извршног одбора ПО СПС и Председништва Социјалистичке партије Србије. ОПШИРНИЈЕ...

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић на Међународној стручној конференцији Бизнис на штиклама

15.06.2021.
У свом говору потпредседник Ћурчић осврнуо се на тренутно стање и планове за будући период, нагласио посвећеност Владе аутономне Покрајине Војводине и Савета за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АП Војводине у области женског предузетништва.
ОПШИРНИЈЕ...

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић са директором АПР-а на тему женског предузетништва

31.05.2021.
Потпредседник покрајинске владе и председник Савета за координацију и праћење активности економског развоја на територији АП Војводине Бранко Ћурчић састао се данас у Београду са Миланом Лучићем директором Агенције за привредне регистре.
ОПШИРНИЈЕ...

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић у Суботици и Сенти о креирању привредног амбијента за отварање нових радних места

27.05.2021.
Потпредседник Покрајинске владе и председник Савета за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АП Војводине Бранко Ћурчић посетио је данас Суботицу и Сенту, где се разговарало о активностима које треба да допринесу одрживости инвестиционог нивоа у Покрајини и креирању привредног амбијента за отварање нових радних места.
ОПШИРНИЈЕ...

ВИСОКО РУСКО ПРИЗНАЊЕ: "Медаља Пушкина" од руског председника Путина

26.05.2021.
ВИСОКО руско признање "Медаљу Пушкина" које се додељује заслужним страним грађанима за допринос за равој културних и других веза као и чување традиција у среду је у Москви потпрередседник Руског географског друштва Николај Касимов свечано уручио Душану Бајатовићу директору "Србије гаса" и председник Покровитељског савета Руског географског друштва у Србији као и др. Мирољубу Милинчићу директору тог друштва у Србији који је иначе професор Географског факултета у Београду.
ОПШИРНИЈЕ...

Помен Бошку Перошевићу

13.05.2021.
На данашњи дан пре 21 годину, на Новосадском сајму трагично је изгубио живот Бошко Перошевић.
На спомен-обележје цвеће су положиле делегације Градског одбора СПС у Новом Саду – председник мр Слободан Цветковић и председник Савета Социјалистичке омладине Никола Урошевић. У име чланова Покрајинског одбора СПС у Војводини цвеће су положили Бранко Ћурчић, члан Извршног одбора ПО СПС и потпредседник Покрајинске владе, Александра Ђанковић, члан ПО СПС и потпредседница Скупштине АПВ и Борис Новаковић, председник Посланичке групе СПС-ЈС у Скупштини АПВ.
ОПШИРНИЈЕ...

Потпредседник Бранко Ћурчић посетио Сомбор

11.05.2021.
Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић, који је уједно и председник Савета за координацију и праћење економског развоја на територији АП Војводине, састао се данас са градоначелником Сомбора Антониом Ратковићем и председником Скупштине града Зораном Русом.
Током састанка разговарало се о потенцијалима сомборске индустријске зоне, формирању бизнис инкубатора на територији Западнобачког округа, као и о развоју женског и социјалног предузетништва.
ОПШИРНИЈЕ...

Потпредседник покрајинске владе Бранко Ћурчић на свечаном обележавању почетка изградње Фрушкогорског коридора!

01.05.2021.
Нови Сад , симболично на празник рада и дан уочи Васкрса почела је изградња Фрушкогорског коридора, пројекта вредног 606 милиона евра, чија ће изградња, како је најављено, бити завршена за три године.
Фрушкогорски коридор ће бити брза саобраћајница од Руме до Новог Сада, у дужини од 47,7 километара, са четири коловозне траке, две тунелске цеви у дужини од 3,5 километра, која ће спојити ауто-путеве ка Шиду и Суботици. У оквиру пројекта биће изграђен и нови мост преко Дунава.
ОПШИРНИЈЕ...

Снажна подршка Покрајинске владе предузетништву у АП Војводини

19.04.2021.
Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић посетио је данас Пословни инкубатор „Нови Сад“ и том приликом са директором Ђорђем Ћелићем размотрио актуелно стање у овом сектору, чија је најважнија улога подршка предузетништву, пре свега почетницима у послу да пронађу пут до тржишта, као и квалитетним пројектима заснованим на знању и информационо-комуникационим технологијама.
ОПШИРНИЈЕ...

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ И НИКАДА НЕ ПОНОВИ

24.03.2021.
На данашњи дан пре 22 године започела је НАТО агресија на нашу земљу. Не смемо заборавити 78 дана разарања и невине жртве – цивиле, војнике, полицајце.
Разорена инфраструктура, мостови, путеви, фабрике могу да се обнове, али животи не могу бити враћени и ничим се не могу платити. Они немају цену!
ОПШИРНИЈЕ...

Одржана друга седница Савета за за координацију у области економског развоја

12.03.2021.
Нови Сад, 12. март – Савет за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АП Војводине, којим је председавао потпредседник Покрајинске владе и председник Савета Бранко Ђурчић, одржао је данас другу седницу на којој је формирана радна група за израду планског документа „ Економски развој на територији АП Војводине за период 2021 – 2023“.
ОПШИРНИЈЕ...

Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије у Војводини
Модене 5
21101 Нови Сад, Србија
Телефон: +381 21 557 034
Факс: +381 21 557 048
kancelarija@pospsvojvodina.org