Mobirise
ПРЕДСЕДНИК СПС-а СА СОЦИЈАЛИСТИМА У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ И БАЧКОМ ПЕТРОВЦУ
29.05.2020


Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић данас је у Бачкој Паланци уручио кључеве избеглицама који нису до садаимали решено стамбено питање. Претходно је посетио и општину Бачки Петровац и тамо уручио кључеве кућа за избегле.

Боравак у овим општинамаје послужио и да разговара са грађанима, симпатизерима и члановима СПС-а, када су му се придружили и чланови руководства Покрајинског одбора СПС у Војводини и председник Покрајинског одбора Душан Бајатовић.

У Општинском одбору Социјалистичке партије Србије у Бачкој Паланци у пуној сали Комитета, председник Дачић је подржао др Горана Латковића кандидата СПС-а за председника општине. Бачкопаланчане је највише занимало питање пројекта изградње моста на Дунаву који би спојио Бачку са Сремом. Председник Дачић је рекао да је то нажалост дугогодишње питање које мучи житеље наше општине и да је то пројекат који ће коначно бити реализован. На питање о одласку младих из Србије, он је рекао да треба обезбедити адекватне услове да нам се стручњаци не расипају по свету да раде послове за које им диплома и не треба. На питање о мигрантима, изјавио је да мигрантима Србија представља само транзитну станицу, да према њима треба показати хуманост и да тај мали проценат миграната који се тренутно налази у нашој земљи, не представља било какву опасност за националне интересе наше земље. Ивица Дачић је подржао учешће младих и жена у политици, нагласивши да је најважније да у партији имамо стучне кадрове из свих области људског деловања. На питања о вирусу корона, изразио је наду да неће бити другог таласа заразе, али да ћемо осетити економске последице, за које се он у Влади Републике Србије залаже да буду на најбољи могући начин ублажене. Када је реч о тренутним односима са Црном Гором истакао је да њега занимају само Срби и Српска православна црква у Црној Гори и ништа друго.

Социјалистичка партија Србије на изборе – републичке, покрајинске и локалне, који се одржавају 21. jуна, излази са циљем да афирмише борбу за трајне вредности – слободу, једнакост, правду, борбу за права свих оних који живе од свог рада. Корак ка том циљу јесте добар изборни резултат.

ДО ПОБЕДЕ!
Нови Сад, 29.05.2020.

Mobirise
Mobirise
Mobirise

Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије у Војводини
Модене 5
21101 Нови Сад, Србија
Телефон: +381 21 557 034
Факс: +381 21 557 048
kancelarija@pospsvojvodina.org


    Offline Website Builder