Mobirise
Путин наградио руководство Центра руског географског друштва у Србији
14.02.2021


Указом председника Русије Владимира Путина за велики допринос проучавању и очувању руске културне баштине, зближавању и међусобном богаћењу култура народа Русије и Србије додељена је Медаља Пушкина председавајућем Савета Центра Руског географског друштва у Београду Душану Бајатовићу и директору ове организације Мирољубу Милинчићу.

Саопштење о награди објављено је на званичном интернет порталу за правне информације руског председника.

У интервјуу за руски портал РГ Мирољуб Милинчић је рекао да „рад Центра представља само мали сегмент вековних и заједничких напора наших народа и двеју држава у циљу очувања и развоја билатералних односа како би овај свет постао боље место за све нас“.

„Дана 17. октобра 2016. године Центар је званично отворио (тадашњи) председник Србије Томислав Николић, а 17. фебруара 2017. године формиран је Савет Центра на челу са Душаном Бајатовићем“, подсетио је Милинчић и додао да су за то време реализовани бројни програми. „По мом мишљењу, посебну вредност показале су образовне експедиције и летње школе организоване за студенте из Србије у Русији, укључујући и на Криму“.

Он је истакао да је „ово само почетак нашег пута, који ће бити дуг и посвећен зближавању младих, академске заједнице, предузетника и других људи који се залажу за развој пријатељских веза између Србије и Русије“.
„Намеравамо да проширимо своје активности у Србији и земљама у окружењу и планирамо да постанемо регионални центар од значаја на Балкану и у Европи“, закључио је Милинчић.

Медаља Пушкина додељује се за заслуге у области културе, просвете, друштвених наука, литературе и уметности.

ИЗВОР: https://rs.sputniknews.com

Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије у Војводини
Модене 5
21101 Нови Сад, Србија
Телефон: +381 21 557 034
Факс: +381 21 557 048
kancelarija@pospsvojvodina.org


    AI Website Generator