Потпредседник покрајинске владе Бранко Ћурчић на свечаном обележавању почетка изградње Фрушкогорског коридора! 

01.05.2021

Нови Сад , симболично на празник рада и дан уочи Васкрса почела је изградња Фрушкогорског коридора, пројекта вредног 606 милиона евра, чија ће изградња, како је најављено, бити завршена за три године.
Фрушкогорски коридор ће бити брза саобраћајница од Руме до Новог Сада, у дужини од 47,7 километара, са четири коловозне траке, две тунелске цеви у дужини од 3,5 километра, која ће спојити ауто-путеве ка Шиду и Суботици. У оквиру пројекта биће изграђен и нови мост преко Дунава.
Овим пројектом, новим мостом и тунелом, читава Јужна Бачка бити боље повезана са сремским округом и Мачвом, те да ће овај коридор бити и веза између Србије и Румуније, Босне и Херцеговине и Хрватске.
Догађају су присуствовали председник Републике Србије Александар Вучић , председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, амбасадорка Кине Чен Бо, чланови републичке и покрајинске владе, Скупштине Војводинe, представници Града Новог Сада и председници локалних самоуправа у Војводини. 

Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије у Војводини
Модене 5
21101 Нови Сад, Србија
Телефон: +381 21 557 034
Факс: +381 21 557 048
kancelarija@pospsvojvodina.org


    AI Website Builder