Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић у Суботици и Сенти о креирању привредног амбијента за отварање нових радних места

27.05.2021

Потпредседник Покрајинске владе и председник Савета за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АП Војводине Бранко Ћурчић посетио је данас Суботицу и Сенту, где се разговарало о активностима које треба да допринесу одрживости инвестиционог нивоа у Покрајини и креирању привредног амбијента за отварање нових радних места.

Потпредседник Ћурчић је у разговору са председником Општине Сента Рудолфом Цегледијем и чланом Градског већа задуженим за привреду у Суботици Срђаном Самарџићем истакао да је циљ посета војвођанским градовима и општинама да се размене информације о актуелној ситуацији у привреди и економским кретањима.

Акценат је, како је Ћурчић навео, на развијању индустријских зона како би се привукли страни и домаћи улагачи, затим на унапређењу рада постојећих и отварању нових бизнис инкубатора, као и на развоју женског и социјалног предузетништва.

Потпредседник је обишао и бизнис инкубаторе у Суботици и Сенти, који већ деценију и по пружају подршку развоју малих и средњих предузећа и предузетништва, обезбеђивањем техничких, пословних и образовних услуга. Пословни инкубатор у Сенти данас има три станара која се баве производњом односно услугама – шивењем одеће, производњом предмета од дрвета и књиговодством. У суботичком бизнис инкубатору послује девет предузећа, која запошљавају 50 радника, Ова предузећа баве се производњом намештаја, информатичком обуком, туризмом.

Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије у Војводини
Модене 5
21101 Нови Сад, Србија
Телефон: +381 21 557 034
Факс: +381 21 557 048
kancelarija@pospsvojvodina.org