Бранко Ћурчић у посети Сремској Митровици. Заједнички задатак очување привредног амбијента

22.06.2021

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић, који је уједно и председник Савета за координацију и праћење економског развоја на територији АП Војводине, састао се данас са градоначелницом Сремске Митровице Светланом Миловановић и замеником Петром Самарџићем.
Бранко Ћурчић разговарао је са представницима града о активностима које треба да допринесу одрживости инвестиционог нивоа у Покрајини и креирању привредног амбијента за отварање нових радних места.
Потпредседник Ћурчић је у разговору истакао да је циљ данашње посете да се размене информације о актуелној ситуацији у привреди и економским кретањима.
Задатак Покрајинске Владе и локалних самоуправа је и очување привредног амбијента који треба да буде повољан за отварање нових радних места. Ово је закључак након данашње посете потпредседника Покрајинске Владе Бранка Ћурчића Граду Сремска Митровица.
На састанку са представницима градске власти разговарало се о бројним темама, а посебно о теми изградње пословног агробизнис инкубатора. Циљ посете јесте израда планског документа којим ће се руководити Савет за координацију и праћење атктивности у области економског развоја на територији АП Војводине за период од 2021 до 2027 године. Данашња посета јесте резултат једног опсежног истраживања, односно анализе коју спроводи Покрајинска влада у циљу упознавања са развојним шансама и могућностима али и претњама и опасностима који се јављају у регионалним центрима Војводине, стога се на састанку дошло до закључка да оно што је најпотребније Сремској Митровици и целом Сремском региону јесте управо бизнис инкубатор, пре свега агро бизнис инкубатори, то је оно у чему Митровица има огроман потенцијал а то је пољопривредна производња и у оквиру ње прерађивачка делатност.
Циљ данашње посете јесте да се у оквиру Савета за координацију и праћење активности економског развоја АП Војводине на лицу места упознамо са проблемима са којима се сусреће град Сремска Митровица, и да у оквиру тема које савет обрађује а то су социјално и женско предузетништво, индустријске зоне и бизнис инкубатори, кроз заједнички разговор видимо шта је то што би Митровици и околини требало у смислу ангажовања Покрајинске владе, локалне самоуоправе или републичких органа, да то што се ми овде договоримо и будемо ставили у плански документ уради, да би се из ове четири области остварио неки напредак”, навео је Ћурчић.
“Покрајинска влада ће у том смислу учинити све да помогне да се и кроз тај део и део везан за регионалну заступљеност с обзиром на то да у Војводини имамо четири бизнис инкубатора али ниједан не обрађује област о којом смо данас највише говорили овде, а то је бизнис инкубатор везан за агро област. То може да буде један од саставних делова нашег планског документа који ћемо Влади предложити да се у Сремској Митровици оснује агро бизнис инкубатор којим би се свим малим потенцијалним произвођачима или људима који се већ баве тиме пружила подршка да из неке мале производње могу да са микро нивоа пређу на виши ниво. Подршка је у смислу едукације, простора, правне, књиговодствене помоћи као и сваке друге која је њима потребна. Препознали смо потенцијале за индустријске зоне и сагледаћемо потребе и начине да оне постану интересантне потенцијалним корисницима, а то значи да треба да имају пре свега комуникацију, расвету, гас, струју и оптичке каблове“, истакао је потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић. 

Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије у Војводини
Модене 5
21101 Нови Сад, Србија
Телефон: +381 21 557 034
Факс: +381 21 557 048
kancelarija@pospsvojvodina.org


    AI Website Creator