ЗРЕЊАНИН - ТРИБИНА "СОЦИЈАЛНО ПРЕДУЗЕТНИШТВО"

11.12.2021

“Пројекат “Образовањем до успешне жене”, смо започели пре неких годину дана, у сарадњи са Народни универзитетом у Нишу. Пројекат је усмерен у циљу економског оснаживања жена. У том пројекту смо се окренули према четири категорије жена. Једна од категорија се односи на жене са села. Данас међу полазницама, имамо и жене из руралних подручја. Друга категорија се односи на жене које имају преко 45 година старости, јер се оне тешко запошљавају. Трећу категорију чине жене са видовима инвалидитета, а четврту жене које имају децу са инвалидитетом. Оно што ми радимо кроз овај пројекат, је да им помогнемо да дођу до преквалификације. Омогућујемо им да се преквалификују за друго занимање, уз које ће лакше доћи до посла. Наше полазнице, којима ћемо уручити сертификате, који су европски признати, су завршиле курс за геронто домаћице. Показало се да је то веома тражено код нас, и много жена које су то раније радиле, су отишле у иностранство. Код нас је ово занимање веома тражено”, истакла је координаторка пројекта Данијела Малетић.
Председница форума жена Војводине спс-а Александра Ђанковић, је нагласила да се са данашњим даном завршава 16 дана активизма против насиља над женама. Циљ кампање је био да се подигне друштвена свест, а тема социјално предузетништво се уклапа. Како је истакла основно људско право, је право на рад.
Да би жена била самостална и економски независна, мора имати свој посао и свија примања. Овом кампањом су усмеравале жене и помагале им да дођу до сазнања, како самостално доћи до посла. 

Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије у Војводини
Модене 5
21101 Нови Сад, Србија
Телефон: +381 21 557 034
Факс: +381 21 557 048
kancelarija@pospsvojvodina.org


    Landing Page Software