Потпредседник Ћурчић на обележавању помена пилотима погинулим у ЈерменијиПотпредседник Ћурчић на обележавању помена пилотима погинулим у Јерменији

12.12.2021

Нови Сад 12. децембар - Испред јерменског споменика – Хачкар у Новом Саду, потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић положио је венац и обратио се на обележавању помена нашим пилотима погинулим у Јерменији.

Дан када се сећамо седморице Српских пилота припадника Команде РВ и ПВО који су погинули 12. децембра 1988. године, када се њихов авион срушио приликом хуманитарне мисије, помоћи Републици Јерменији разореној стравичним земљотресом.
Крст камен је симбол захвалности и одавање почасти јерменског народа седморици пилота и њихова имена су трајно уклесана у Хачкару, подсећајући на хуманост и храброст.

Мултикултурална Покрајина Војводина, служи за пример, како можемо са својим различитостима, живети, поштовати једни друге и јачати. Побеђивати све недаће које су се надвиле над нашим небом. Седам пилота се храбро винуло у небо пут далеке Јерменије, радећи нешто најплеменитије а то је помоћи пријатељу у невољи изјавио је Ћурчић.  

Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије у Војводини
Модене 5
21101 Нови Сад, Србија
Телефон: +381 21 557 034
Факс: +381 21 557 048
kancelarija@pospsvojvodina.org


    AI Website Builder