Нових 7,5 милиона динара за подршку женском предузетништву у АП Војводини

08.03.2022

Данас је у Покрајинској влади одржана конференцију за медије поводом расписивања новог Јавног конкурса за доделу бесповратних средстава женском предузетништву у 2022. години, уједно представљена је и Анализа о тренутном стању у привредним субјектима - друштвима у АП Војводини у којима су жене власнице или сувласнице у износу већем од 51 одсто чији су значај и појединости истакли потпредседник Покрајинске владе, Бранко Ћурчић, и покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић.
Савет, на чијем је челу потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић, пружа безрезервну подршку женском предузетништву, предузетницама, вреднујући њихов рад, таленат, креативност и залагање.
,, Даме имају посебно место у нашем друштву због своје преданости послу и породици. Од почетка мандата и формирања Савета на чијем сам челу, ставили смо пред себе веома озбиљан задатак, како да уочимо проблеме и потребе сваке жене предузетнице на територији АП Војводине и снажном заједничком подршком допринесемо бољем положају жена у бизнису. Окупили смо радни тим, причали са предузетницама и удружењима предузетника и израдили документ којим смо сагледали анализу тренутног стања, дефинисали циљеве развоја и утврдили предлог мера за унапређење економског развоја по питању женског предузетништва. Такође направили смо и обједињену базу жена у бизнису“, рекао је потпредседник Ћурчић.
Даме имају посебно место у нашем друштву због своје преданости послу, породици. Ми смо веома свесни да жене које се баве бизнисом морају бити заштићене , подршка мора бити константна , усмерена у тачно оне сегменте где постоји потреба. Зато смо ту да обезбедимо друштво у коме ће бизнис на штиклама моћи да достигне свој пуни потенцијал.
То захтева конкретне мере , а данас , надам се да смо вас и уверили да то радимо на прави начин закључио је Ћурчић. 

Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије у Војводини
Модене 5
21101 Нови Сад, Србија
Телефон: +381 21 557 034
Факс: +381 21 557 048
kancelarija@pospsvojvodina.org


    Offline Website Maker