Уручени уговори по конкурсу за женско предузетништво: 7,5 милиона динара за 49 предузетница у Војводини

06.04.2022

Нови Сад, 6. април 2022. – Данас је у Покрајинској влади уприличено свечано уручење уговора корисницама средстава по Јавном конкурсу за доделу бесповратних средстава женском предузетништву у 2022. години. Уговори у вредности од 7,5 милиона динара за укупно 49 предузетница.

Од самог формирања Савета, његов предани тим је настојао да што боље и ефикасније уочи проблеме и потребе сваке предузетнице у Војводини и снажном заједничком подршком допринесе бољем положају жена у бизнису. На челу Савета је потпредседник Покрајинске владе, Бранко Ћурчић, који пружа подршку женском предузетништву, предузетницама, вреднујући њихову истрајност и креативност.

,,Утрошена средства по јавном позиву су најбољи показатељ успешности спровођења истог, а наш утрошак је 100 одсто. Утврђено је да је пристигло укупно 156 пријава, од чега је било средстава за 31 пријаву за капиталне субвенције, тачније за купвону машина и опреме и за 18 пријава за текуће субвенције намењене за трошкове услуга. Укупна средства за капиталне субвенције износила су пет милиона, а за текуће 2,5 милиона динара. Укупна вредност тражених капиталних субвенција по конкурсу је нешто мање од 19 милиона динара, док је за текуће захтевани износ нешто мањи од 4 милиона динара“, рекао је потпредседник Ћурчић, захваливши се предузетницама што су се пријавиле у великом броју и у потпуности испратиле јавни позив.

Потпредседник Ћурчић је изразио наду да ће број заинтересованих и пријављених предузетница и по наредним јавним позивима бити још већи, како би се реализовао што већи број пројеката. 

Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије у Војводини
Модене 5
21101 Нови Сад, Србија
Телефон: +381 21 557 034
Факс: +381 21 557 048
kancelarija@pospsvojvodina.org


    HTML Creator