С А О П Ш Т Е Њ Е

13.05.2022

Руководства Новосадске и Покрајинске организације Социјалистичке партије Србије у Војводини положили су данас цвеће на спомен-обележје Бошку Перошевићу на Новосадском сајму, у присуству чланова његове породице.
На данашњи дан пре 22 године Бошко Перошевић који је тада био председник Извршног већа АПВ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду трагично је изгубио живот.
Тога дана социјалисти му одају пошту и сећају га се с уважавањем.
„Бошко Перошевић био је у то време најперспективнији политичар и перјаница наше партије, социјалисти су тада били снажна политичка странка која је на изборима била неприкосновена. Те године већ су почела преламања на политичкој сцени Србије и на основу свих дешавања могло се слутити да Бошково убиство има и политичку позадину. Међутим, то није доказано, и нама социјалистима и члановима његове породице – ћеркама Јовани и Јелени, остаје да га се с поштовањем сећамо и да ми социјалисти радимо на томе да поново имамо председника, сада Владе АПВ“, рекао је председник Градског одбора СПС у Новом Саду и генерални директор Новосадског сајма мр Слободан Цветковић.

Цвеће су положили председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић са Бошковим ћеркама Јеленом и Јованом и у име покрајинског руководства СПС у Војводини Александра Ђанковић, потпредседница Скупштине АПВ и Борис Новаковић, председник Посланичког клуба СПС у Скупштини АПВ.

Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије у Војводини
Модене 5
21101 Нови Сад, Србија
Телефон: +381 21 557 034
Факс: +381 21 557 048
kancelarija@pospsvojvodina.org


    HTML Maker