Mobirise
С А О П Ш Т Е Њ Е
13.05.2023

На данашњи дан пре 23 године, у обиласку сајамске манифестације, на Новосадском сајму, убијен је Бошко Перошевић, тада председник Извршног већа АПВ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду. И ове године, као и претходних, чланови Социјалистичке партије Србије из Новог Сада и Војводине одали су му пошту и положили цвеће на спомен-обележје на Новосадском сајму.

„Данас је 23 године од превременог одласка нашег пријатеља, друга, лидера, оца, нашег узора у политици и послу, Бошка Перошевића. Извршилац овог чина се зна, али за социјалисте то убиство остало је неразјашњено. Бошка памтим као политичког оца. Био је по својим политичким идејама и жељом за реформом Србије, а и Војводине, далеко испред свог времена. Тешко је било то време за Србију, а чини ми се да је данас још теже. Патриотизам, одбрана државних и националних интереса, али и све оне вредности за које се социјалисти одувек залажу и данас су нужне, као и пре 23 године. Србија мора да се брани.
Захваљујем Бошковој породици, ћеркама и зетовима који су увек са нама на данашњи дан.
Ми социјалисти Новог Сада и Војводине баштинимо његове идеје и методе политичког деловања. Бошко Перошевић је свакако био једна од највећих политичких личности тог времена и наш политички отац. Напредне идеје платио је животом. Нека му је вечна слава и хвала“, рекао је у обраћању новинарима и окупљеним социјалистима председник Покрајинског одбора СПС у Војводини Душан Бајатовић.
Цвеће су положили председник Покрајинског одбора СПС у Војводини Душан Бајатовић, чланица Извршног одбора ПО СПС и потпредседница Скупштине АПВ Александра Ђанковић и секретар ИО ПО СПС и градски секретар за привреду Милорад Радојевић у име руководства Покрајинског одбора СПС у Војводини и председник Градског одбора СПС у Новом Саду и генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић у име руководства Градског одбора СПС.


ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА
ПО СПС У ВОЈВОДИНИ 

Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије у Војводини
Модене 5
21101 Нови Сад, Србија
Телефон: +381 21 557 034
Факс: +381 21 557 048
kancelarija@pospsvojvodina.org