Mobirise
БРАНКО ЋУРЧИЋ – ПОТПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ АП ВОЈВОДИНЕ
29.10.2020


На седници Скупштине АП Војводине, одржаној 29. октобра 2020. године, изабрана је нова Покрајинска влада. Социјалистичка партија Србије добила је место потпредседника. Изабран је Бранко Ћурчић, рођен 1964. године, члан Покрајинског одбора СПС у Војводини, Извршног одбора ПО СПС и Председништва Социјалистичке партије Србије.
У расправи која је уследила након изношења програмских циљева и предлога чланова Покрајинске владе, председник посланичког клуба СПС-ЈС Душан Бајатовић је истакао да ће посланици СПС и ЈС са задовољством гласати за ову Владу и да је добро да постоји јасна политичка већина и јединство власти на свим нивоима - републичком,покрајинском и локалном, а на основу остварених резултата на јунским изборима. Дакле постоји државно и национално јединство, а то је добра основа за развој, напредак и економску стабилност. Душан Бајатовић је посебно нагласио да је добро што је циљ ове владе јединство политике у економском смислу и добри пројекти који ће омогућити економски раст и обезбедити услове да издржимо оно што ће неминовно доћи као последица епидемије вируса корона. „Привредна активност мора да се очува и задатак је политичких актера који данас преузимају велику одговорност да се промени лице Војводине. Радује ме, што је у овој скупштини сачуван војвођански идентитет, што се види и по начину на који посланици учествују у овој расправи. Као што то чини на репубичком нивоу, Социјалистичка партија Србије и Јединствена Србија ће ову политику подржати и у Војводини и на локалном нивоу“, рекао је председник посланичког клуба СПС-ЈС Душан Бајатовић. 
На данашњој седници за председника Владе АПВ поново је изабран Игор Мировић, четири потпредседника и девет чланова Владе који ће имати и посебне ресоре, односно секретаријате.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ПО СПС У ВОЈВОДИНИ

Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије у Војводини
Модене 5
21101 Нови Сад, Србија
Телефон: +381 21 557 034
Факс: +381 21 557 048
kancelarija@pospsvojvodina.org


    No Code Website Builder