С А О П Ш Т Е Њ Е

19.11.2023

Коалиција Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија и „Зелени Србије“ на парламентарним изборима, односно изборна листа ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ данас се на предизборном скупу у Новом Саду представила становницима Војводине у сали Спортског и пословног центра „Војводина“.

Први се окупљенима обрадио председник Покрајинског одбора СПС у Војводини и први на листи коалиције са истим именом изборне листе за избор посланика у Скупштини АПВ Душан Бајатовић. Обраћајући се присутнима он је нагласио да оно што нас чува и снажи као народ и државу јесте достојанство, храброст, идентитет и слобода. „ Косово и Метохија је саставни део Србије, Дејтонски споразум и Република Српска политичка достигнућа која тешко могу да се оспоре. Нећемо напустити наша традиционална пријатељства. Следећа фаза политичке борбе је да систем образовања буде бољи, не као овај по „Болоњи“ и да вратимо достојанство сељацима, пољопривредницима, радницима. Не желим да за моју децу будем родитељ један или родитељ два, већ да имају оца и мајку. Да не заборавимо традицију, историју веру, културу и ДОСТОЈАНСТВО! Да се боримо за праведнију расподелу друштвеног капитала. Ми социјалисти никада нисмо били издајници, лопови и криминалци, то мора да се зна! ДО ПОБЕДЕ.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма истакао је да мора да се поправи положај пољопривредника у нашој земљи и да нека питања, као што су имигранти, Европа не решава преко наше земље. „Оно што желимо да се догоди 17. децембра, то је да нам породица буде жива и здрава и да Ивица Дачић буде председник Владе Србије. То Србија жели“ рекао је Драган Марковић Палма.

Председник Социјалистичке партије Србије и носилац листе ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ Ивица Дачић обратио се речима: „Ја сам потомак оних социјалиста који су овде у Војводини започели борбу за јединство Србије. Јогурт револуција је била револуција српског народа. Да тога није било, Војводина би била изложена сепаратизму. На данашњи дан пре 35 година на Ушћу говорио је председник наше партије Слободан Милошевић, а од тада сви памтимо – Ој Србијо из три дела, поново ћеш бити цела! Ми од тога нисмо одступили, зато „да“ аутономија Војводине, али у Србији, никада против Србије! Ми смо партија дугог трајања, у нашим венама је ДНК свих претходних социјалиста, зато је са нама Марко Милошевић, унук Слободана Милошевића. Предстоје и покрајински избори у Војводини и наш циљ је да остваримо што бољи резултат и обезбедимо политичку стабилност заједно са досадашњим коалиционим партнерима – Српском напредном странком и председником Србије Александром Вучићем. Протеклих 10 година Србија је изменила свој изглед, развијана инфраструктура, нове инвестиције и више радних места, то се најбоље види у Војводини. Зато јединство Србије, Војводина и Косово и Метохија као саставни део Републике Србије, патриотизам и социјална правда остају наши најважнији циљеви. Живели!“

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ПО СПС
У ВОЈВОДИНИ

Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије у Војводини
Модене 5
21101 Нови Сад, Србија
Телефон: +381 21 557 034
Факс: +381 21 557 048
kancelarija@pospsvojvodina.org


    No Code Website Builder